Babymatters is grote fan van lokaal werken

donderdag 13 februari 2020

Bij BABYmatters zien we voor ons team al jarende vele voordelen van ‘werken onder de kerktoren’. Toegegeven, dat klinkt eenbeetje alsof we kleinschalig te werk gaan, maar niets is minder waar. Door heelbewust een team samen te stellen van mensen die allemaal in de buurt van Lier wonen, kon BABYmatters groeien,op allerlei vlakken. Maar vooral in bezetting, in flexibiliteit en inlife/work-balans voor ons personeel.

Team BABYmatters bestaat uit negen personen die allemaal in ofrond Lier wonen, en drie van hen zijn ook echte Lierenaars. Alle drie werken zenog niet zo heel lang in onze Pallieterstad, en kunnen ze perfect vergelijkenwat het verschil is tussen de auto nemen en in de files belanden, of de fietsop springen richting het groene Duwijckpark.

Een van hen was hij in dienst bij een bedrijf in Turnhout, voor hij bijBABYmatters aan de slag ging: “Ik nam elke dag de auto richting mijn werk. Dat lagop een goeie 35 kilometer van Lier, en dus zat ik voor minstens een halfuur inmijn wagen. Samen met duizenden anderen, de snelweg op richting Turnhout. Hetverschil met mijn huidige werkomgeving kan amper groter zijn”.

Ook een andere collega kan dat beamen: “Ik was tien jaar lang in Brussel aan deslag, en daarvoor moest ik elke dag de E19 trotseren – samen met wat wel derest van het hele land leek. Autoritten van anderhalf uur waren ’s ochtendsgeen uitzondering, en dat tien jaar aan een stuk. Ik wil niet weten wat mijnimpact op het milieu was, tijdens dat decennium aan Lier-Brussel en Brussel-Lierelke dag. Om nog maar te zwijgen van het vervelende gevoel van nutteloosheiddat je krijgt als je in de file staat.

Een job die dankzij z’n locatie tijd oplevert, dat bleek al heel snel ergwaardevol. Ik arriveer veel rustiger bij mijn werkplek, ik kan sneller beginnenaan mijn taken, en ik ben vlugger weer bij mijn gezin. Dat ik tijdens mijndagtaken bij BABYmatters zicht heb op de groene omgeving van het Duwijckpark,dat is alleen maar een extra voordeel bovenop alle andere voordelen van lokaalwerken.”

Een andere collega herontdekte de liefde voor defiets dankzij haar job bij BABYmatters. “Dat BABYmatters voor het hele teaminvesteerde in elektrische fietsen, is erg fijn. Niets zo leuk als in eenzomerzonnetje of op een zonnige winterdag in het rustige Duwijckpark toe tekomen ’s ochtends. Energie voor de hele dag, en geen file te zien! Endaarbovenop heb ik mijn ecologische voetafdruk drastisch verminderd. Ik zieniets dan voordelen aan werken ‘onder de kerktoren’!”

De bestuurders zijn terechtfier dat zij Team BABYmatters op de fiets kreeg. ‘We vestigden ons bedrijftwaalf jaar geleden heel bewust in het groene en rustige Duwijckpark. Daardoorkunnen we ons personeel ook de mogelijkheid geven met de fiets te komen werken,want de locatie van ons bedrijf is daarvoor ideaal. Bovendien draagtBABYmatters doordoor ook een steentje bij op ecologisch vlak. Alleen maarwin-win!”